KeU isännöi SM-soutuja ja saalisti itsekin kiitettävästi mitaleja

1.9.2016

Elokuun viimeinen viikonloppu oli KeUn soutajille näytön paikka: oli isännöitävä pienveneiden SM-soutuja ja pärjättävä kymmenissä lähdöissä itsekin. KeUn soutajat selvittivät 66 lähtöä, joten järjestämisapuja tarvittiin muistakin jaostoista.

Lopputulos oli kiitettävä: vierailevilta soutuseuroilta tuli runsaasti kiittävää palautetta ja useita SM-mitaleja saatiin kotiutettua Keravallekin.

Lauantaina soudetulla sprinttimatkalla (1000 m) kirkkaimmin yllättivät miesten 40-vuotiaiden parisoudussa kultaa ottanut pari Jarmo Siljanmäki ja Jukka Petersohn. Seurakaverit Pentti Soini ja Seppo Rellman täydensivät keravalaissuoritusta pronssillaan. Soini-Rellman soutivat pronssille myös miesten yleisessä vuorosoudussa

Soini urakoi lauantaina tosissaan. Hän ja Kristina Björknäs soutivat sekaparisoudussa kirkkaasti hopeaa jääden kullasta noin puoli sekuntia.

50-vuotiaiden Anne Rasku souti pronssille naisten yksinsoudussa, samoin kuin 70-vuotiaiden Juhani Joutsenniemi miehissä. Meeri Vaakanainen oli hopealla naisten 60-vuotiaissa. Sekaparisoudussa KeU otti 60-vuotiaissa hopeaa (Liisa Vikström ja MAtti Reponen) sekä 70-vuotiaissa kultaa (Tellervo Valkama ja Juhani Joutsenniemi).

Keravan Urheilijat loisti jälleen nuorten soutajien määrällä. Lauantain sprintillä alle 18-vuotiaiden poikien lähdössä KeU sai viitosvoiton kvintetillä Wille Fagerholm, Miko Storman, Antton Koivisto, Vili Korhonen, Johannes Antuk. Pojat osallistuivat myös parisoutuun, jossa Fagerholm-Koivisto voittivat ja Kristian Rosenblad ja Johannes Antuk tulivat hopealle.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen sekä sekaparien lähdöt peruttiin kovan tuulen vuoksi.

Sunnuntain kymppitonnilla aikuisten suurin onnistuminen osui sekapari Soini-Björknäsille, jotka käänsivät lauantain täpärän sekuntitaistelun nyt omaksi edukseen. He voittivat toiseksi tulleen Takon parin 1,5 sekunnilla.

Nuorilla soutumatka oli 5 km. KeU saavutti alle 18-poikien yksikössä sijat 1. (Wille Fagerholm), 2. (Antton Koivisto) ja 3. Johannes Antuk. Poikien parisoudussa kultaa nappasi Willen parina myös Aarni Laakkonen. Alle 18-vuotiaissa sekaparisoudun voiton otti Julia Lindström ja Kristian Rosenblad. Toiseksi tuli KeUn Johannes Antuk ja Elsa Pohjalainen